Listy regionů
7Kvě/120

Sommelierský kurz v Boskovicích

Ve středu 18. dubna se žáci oboru hotelnictví a turismus z VOŠ ekonomické a zdravotnické a SŠ Boskovice zúčastnili jednodenního sommelierského kurzu. Ten probíhal pod vedením Ing. Karla Babky, který k nám zavítal až z Mariánkých Lázní, kde vyučuje na místní hotelové škole. Tento sympatický pán je zakladatelem 1. Sommelier clubu v České republice.

Kurz začal seznámením se základními pojmy, které musí každý sommelier ovládat. Další částí byla degustace vín. Do rukou se žákům dostaly hodnotící archy, které jsou používané na sommelierkých soutěžích, takže měli možnost sami ohodnotit degustovaná vína. Dále následoval výklad o historii a sabráž. Jedná se o techniku otvírání láhve sektu pomocí šavle. Tento neobvyklý způsob se používá při slavnostních příležitostech. Ukázka sklidila také obdiv kolemjdoucích, jelikož byla prováděna na dvoře školy.

Celý kurz byl zakončen testem a slavnostním předáním osvědčení o absolvování kurzu.

Text: Jakub Janoušek, HT4

Foto: archiv školy

Žáci na sommelierském kurzu

Autor redakce

Komentáře (0) Trackbacky (0)

Zatím žádné komentáře.


Zanechejte komentář

Zatím žádné trackbacky