Listy regionů
23Pro/130

Blanenské kino má nový bar

Historické kořeny budovy blanenského kina sahají do počátku 20. století. Do dnešní doby zaznamenalo již několik rekonstrukcí interiéru, jak v samotné technologii promítání, tak i ve vybavení interiéru. Nejrozsáhlejší rekonstrukce interiéru proběhla koncem 60tých let. Interiér přilehlých prostor kina – vestibulu, šatny a baru je soudobými materiály dávno překonán a po 40ti letech užívání zub času učinil své. Je třeba však zmínit fakt, že prostory interiéru kina byly ve své době navrženy z kvalitních materiálů a s velkou snahou vytvořit i za podmínek, jaké na trhu tehdy byly, stylový a nadčasový interiér, který neuráží ani dnes. Návrh baru je řešen se snahou vytvořit neutrální nadčasový, ale i moderní soudobý styl, který vyhoví požadavkům nových gastro technologií a zároveň neurazí a naváže na historizující objekt samotného kina, ale i na přiléhající interiéry kina - vestibulu i šaten, jejichž rekonstrukce bude probíhat výhledově.

Byla vyměněna podlaha v prostoru části kavárny s barovým pultem. Ve zmíněné části barové kavárny je nové osvětlení. Jednak nad barovým pultem ve sníženém sádrokartonovém podhledu formou úsporných bodových led zdrojů a nad prostorem kavárny je typ přisazeného světla 60/60 cm z akrylátového skla připomínající tvarem svítidla v celém interiéru kina. Výmalba je v odstínech bílé, tmavší šedé a v odstínu skla – zelenkavé.

Největší změnou v interiéru kavárny kina je barový pult. Jako nosné materiály baru jsou kalené sklo v bílo-skleněném odstínu (lehce do zelenkava), ze kterého je navržena kontaktní část barového pultu a obklady stěn za barem, imitace kovu (hliníku) na pracovní ploše baru, trvanlivé CPL desky v černém odstínu tvoří skříňky v zázemí baru.

Vybavení baru – stoly s čalouněnými křesílky- je laděno k motivu stávajícího interiéru. Stolové desky z dřevěné dýhy na kovové černo-chromové noze a doplňují je křesílka na černých dřevěných nožkách s rozmanitými odstíny čalounění (bílá, červená, bílošedá). V části navazující na kino je zvolen odstín čalounění červený a z části bílý. Je nově očalouněna stávající lavice. Křesílka v interiéru baru jsou laděna do odstínu bílé a tmavě šedé s bílou.

Okna vzhledem k stáří a tradici objektu kina byla zvolena dřevěná euro. V odstínu světlého ořechu. Zastínění prostoru kavárny je okenními roletami v bílém odstínu.

Dveřní otvor nový je pouze jeden, a to nové dveře do skladu v odstínu černém v ocelové zárubni. Stávající skládací odýhované dveře jsou opatřeny novými nerezovými madly a jejich povrch je ošetřen novým lakem.

Projektovou dokumentaci zpracovala Ing. arch. Monika Sirná. Město Blansko ze svého rozpočtu vyčlenilo na úpravy baru částku 1,1 mil. Kč.

Text: Jaroslava Musilová

Foto: Renata Kuncová Polická

Autor redakce

Komentáře (0) Trackbacky (0)

Zatím žádné komentáře.


Zanechejte komentář

Zatím žádné trackbacky