Listy regionů
1Dub/160

V Doubravici bublaly polévky

Polívčičku zelnou, tu měl Brouček nejraději…

Vzpomínáte? Ti starší určitě ano, vždyť Karafiátovi Broučci nás provázeli našim dětstvím, a tu mladší generaci zase oslovovali ve Večerníčku jako loutková pohádka. Úvod sice trochu matoucí, ale věřte, že pokračování článku vše vysvětlí. A v hlavní roli bude „POLÍVČIČKA“, i když ne jenom zelná. Devět polévek, a to každá jiná, se vařilo v sobotu 19. března 2016 v místním kulturním domě na IV. ročníku Doubravické polévky. Pro inspiraci a hlavně ochutnávat přišlo několik desítek návštěvníků a při prohlížení pořízených fotografií mohu s klidným svědomím napsat, že určitě spokojených návštěvníků (fotografie najdete ve fotogalerii na www.doubravicens.cz ).

Devět týmů úderem šestnácté hodiny zapnulo nejen vařiče, ale také svoje mozkové závity, aby náhodou na stolech nezůstalo něco, co by mělo být hlavní ingrediencí. Sál kulturního domu za malou chvíli provoněly tyto polévky:

*Valašská kyselica od rybníčku, *Polévka minestrone, *Fazolová se zelím, *Bílá ovarová česnečka, *Baziho bramboračka, *Fazolová s klobásou, *Andělská zelňačka, *Slovenská hubová, *Hovězí vývar z oháňky s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Všichni přítomní museli uznat, že tak pestrá nabídka nebývá ani v těch nejlepších restauracích. Vařilo se, vařilo, k tomu hrála příjemná hudba, o kterou se staral DJ Livka, čas utíkal a schylovalo se k tomu nejdůležitějšímu, a tím je ochutnávka. Nebylo důležité, která polévka byla nabízena jako první. Důležité bylo, která nejvíce chutnala. Jak se ale říká, sto lidí – sto chutí. Tak tomu bylo i na této akci. A aby hodnocení bylo spravedlivé, každý

návštěvník při vstupu do sálu obdržel tři kuličky, které podle svého uvážení následně vložil do misky toho týmu, jehož polévka mu chutnala nejvíc. A nemyslete, že hodnocení bylo snadné. Vždyť jedna polévka byla chutnější jako druhá.

„Putovní šufánek“ (česky naběračku) však mohl získat jenom jeden tým. Loňské vítězství obhájili Sláva a Soňa se svým hovězím vývarem, který získal 56 kuliček z 339 odevzdaných, druhé místo obsadilo Česko-slovenské duo Tomkovič se slovenskou hubovou (54 kuliček) a na pomyslné stupně vítězů ještě vystoupala skupina Pindolíny (doubravické fotbalistky) se ziskem 50 kuliček za fazolovou s klobásou.

Tak jako na slavných Oskarech, i tady je nutné poděkovat, a to:

1)   Pavlu Husákovi a jeho kamarádům, kteří tuto skvělou akci připravili

2)   Všem amatérským kuchařům, kteří měli odvahu, přihlásili se a dobrovolně předvedli svoje kuchařské umění

3)   V neposlední řadě všem návštěvníkům, kteří vytvořili báječnou atmosféru celého sobotního odpoledne

4)   DJ Livkovi, který se staral o to, aby sálem kulturního domu nebublaly jenom polévky, ale také příjemná hudba

5)   V neposlední řadě také kytarové dvojici Pijáček+Raš, kteří po skončeném soutěžním klání nabídli nejen k tanci, ale také k poslechu příjemnou hudbu.

Eva Sáňková kronikářka městečka Doubravice

Autor redakce

Komentáře (0) Trackbacky (0)

Zatím žádné komentáře.


Zanechejte komentář

Zatím žádné trackbacky